• Algemene gegevens
  • Farel College
  • Paladijnenweg 101
  • 3813 DC Amersfoort
  • Diensten zondag om 09.15u en 11.15u. Beide diensten hebben een kinderprogramma.

BGA Business OntBite

BGA Business Ontbijt header

 

Ben jij ondernemer, betrokken bij de BGA en zoek je inspiratie voor werk en onderneming én versterking van je netwerk? Kom dan naar het BGA Business OntBite.

 

 

Quick info

Vrijdag 18 januari a.s. om 07.30u komen we (voor het eerst sinds lang) weer bij elkaar.

Speciale gast is Matt Bird van het Cinnamon-netwerk uit Groot-Brittannië.

Het thema ook: ‘Dat doet ertoe!’

De locatie is: Zielhorsterweg 71 – Amersfoort
(Kantoor van Stichting Encour en Gabriel Financieel Advies)

Kosten: Vrijwillige bijdrage.

Opgeven:

www.baptisten-amersfoort.nl/business-ontbite of stuur me een app of e-mail

 

Backgrounder:

Doen kerken er tegenwoordig nog toe? Veel mensen zullen zeggen van niet. Maar volgens Matt Bird – oprichter van het Cinnamon-netwerk in Groot-Brittannië, is de impact van kerken – alleen al uitgedrukt in keiharde knaken – enorm.
En die impact kan nog veel groter. Hoe? Door maatschappelijke initiatieven in kerken als ‘franchiseformules’ te laten groeien.

Op hun site zegt Cinnamon het zo:
“We help churches respond to the most pressing needs in their community by providing a menu of best-practice Cinnamon Recognised Projects that can easily be replicated.” 

Het idee is simpel: Cinnamon biedt een catalogus met tientallen maatschappelijke initiatieven die je makkelijk kunt opzetten in je eigen kerk. Cinnamon helpt initiatieven met groeipotentie om de formule scherp te krijgen. Ze helpen kerken om een passend initiatief uit te kiezen en op te zetten in hun eigen kerk.

Om de impact van al die maatschappelijke initiatieven zichtbaar te maken, heeft Cinnamon een audit-tool ontwikkeld. Daarmee berekenen ze hoeveel geld deze initiatieven de samenleving besparen. Dat opent de ogen van lokale overheden. Ze zien opeens de grote waarde – niet alleen de humane waarde, maar ook de financiële – van het werk van kerken in in hun woonplaats.

In Groot-Brittannië zijn nu ruim 3.500 kerken actief met één van de 33 best-practices in hun woonplaats. Dat vertegenwoordigd een financiële waarde van 3 miljard euro (investering in tijd) per jaar!

Op dit moment is Matt bezig om ook elders in de wereld Cinnamon Netwerken op te zetten:, de VS, Zuid-Afrika, Australië en Nederland. In het weekend van 18 tot 20 januari is Matt in Amersfoort. Op zondag zal hij spreken in de Baptistengemeente. Op vrijdag heb jij een kans om deze bijzonder inspirerende ondernemer en mede-gelovige te ontmoeten.

Is de rol van kerken uitgespeeld? In tegendeel! Juist de unieke combinatie van enerzijds liefde voor God en liefde oor de medemens en anderzijds ondernemerslust en -creativiteit is in staat om geweldig veel impact te hebben op de wereld om ons heen. Als je geïnspireerd wilt worden, zoekt naar wegen om jouw ondernemerschap van waarde te laten zijn voor het Koninkrijk, dan is dit een prachtige gelegenheid.

Kom je ook? Stuur dan even een reply, of App me op 06-53 94 55 36.
Wil je een andere ondernemer meenemen? Stuur deze mail dan door!

Graag tot 18 januari!

Hartelijke groet,

Rob Bosveld