• Algemene gegevens
  • Farel College
  • Paladijnenweg 101
  • 3813 DC Amersfoort
  • Diensten zondag om 09.15u en 11.15u. Beide diensten hebben een kinderprogramma.

Bert den Hertog eerste Zendeling Financiële Vrijheid

Tijdens de Pinksterdienst hopen wij als gemeente Bert den Hertog uit te zenden als eerste Nederlandse ‘Zendeling Financiële Vrijheid’.

“Zendeling Financiële Vrijheid?” denk je nu misschien, “wat is dát nu weer?” Het komt hier op neer: Deze zendeling wil mensen helpen om hun vertrouwen vooral op God te vestigen, niet op het bemachtigen of vasthouden van (financiële) zekerheid.

Zonder dat we het door hebben – gebeurt het ons bijna allemaal. Zowel in de kerk, als daarbuiten. Als je te weinig geld hebt. Dan maak je je elke dag opnieuw zorgen over hoe je de eindjes aan elkaar moeten knopen. Het is dan niet makkelijk om je vertrouwen op de “Gever aller dingen” te stellen. “Hoe doe je dat?”, is een logische vraag.

Veel geld… of niet!

Maar dit thema raakt ook mensen die juist “veel” geld hebben. Ze vragen zich bijvoorbeeld af: hoeveel is genoeg? Geef ik wel genoeg? Zij worstelen makkelijk met schuldgevoel, gêne. Weer anderen zitten (ongemerkt) aan hun bezit vast. De auto moet altijd groter en duurder. Het huis nog ruimer, de vakantie verder. Hun baan of carrière is hun rots. Wat betekent het voor hun leven als die rots drijfzand blijkt?

Het mooie is: dit thema herkennen zowel mensen in de kerk als daarbuiten (en ze vinden het meestal vet ingewikkeld). Heel veel van onze keuzes en prioriteiten gaan over geld, bezit en waarde. Dat biedt geweldige kansen om als kerk/gemeente op relevante wijze mensen te helpen en kennis te laten maken met de bevrijdende boodschap van Christus.

Genegeerd onderwerp

Wist je dat de bijbel 2350 keer over geld/bezit spreekt en nog geen 500 keer over bidden? Waarom zou dat zijn? Kan het zijn dat dit een van de grootste genegeerde onderwerpen in de kerk is?

Bert den Hertog de eerste Zendeling Financiële Vrijheid.

Onze zendeling financiële vrijheid, Bert den Hertog, is verbonden aan stichting Encour. Het is zijn roeping om dit thema op de kaart te zetten. Zestig jaar geleden had geen kerk kinderwerk, dat is toen door pioniers op de kaart gezet. Inmiddels snappen we allemaal hoe belangrijk dat is. Diezelfde opdracht heeft Bert.

Wij – de Baptistengemeente in Amersfoort – willen Bert, die lid is van onze gemeente, graag ondersteunen hierin. We voorzien daarom in (een deel) van zijn inkomen. Op 9 juni hopen we Bert uit te zegenen. Voor zover ons bekend is hij de eerste zendeling financiële vrijheid in Nederland. Hij gaat niet alleen buiten de gemeente aan de slag, ook binnen onze gemeente gaat hij ons helpen om op dit terrein. Bekijk hier een filmpje waar je ziet wat Bert zoal doet in Europa.
Daar kun je binnenkort meer over lezen op deze website.