• Algemene gegevens
  • Farel College
  • Paladijnenweg 101
  • 3813 DC Amersfoort
  • Diensten zondag om 09.15u en 11.15u. Beide diensten hebben een kinderprogramma.

Alle BGA’ers in je broekzak

Meer verbondenheid dankzij digitale BGA-omgeving

Op of vlak na zondag 8 september ontvang je als BGA’er een uitnodiging voor de besloten BGA-online omgeving. Je kunt erbij via een App voor je smartphone of ‘gewoon’ via een browser op je pc, tablet of laptop. In een serie artikelen vertellen we vast waarom dat voor jou en ons allemaal belangrijk is. Vandaag het tweede deel: Meer verbondenheid. (1e deel gemist? Lees het hier)

De basis van de nieuwe besloten online omgeving ligt bij de ledenadministratie. Voorheen gebruikten we daarvoor een ouderwets en omslachtig computerprogramma dat bij een van onze gemeenteleden thuis geïnstalleerd stond. Dat was niet ideaal want: mensen verhuizen, krijgen een andere telefoon of wisselen van e-mailadres. Elke mutatie moest handmatig door de ledenadministrateur worden doorgevoerd. Die had daar handen vol werk aan. Het maken van een adressenlijst was ook een ingewikkelde en tijdrovende klus. Dat deden we daarom maar hooguit één keer per jaar. Maar omdat adressen regelmatig veranderen, was de adressenlijst al heel snel achterhaald. Daarnaast was er maar beperkt ruimte voor aanvullende informatie.

Met onze eigen online BGA-omgeving wordt dat anders. Allereerst beheer jij zelf je eigen gegevens. Je bepaalt zelf welke gegevens je invoert én met wie je die gegevens (binnen de online omgeving) wilt delen. Krijg je een ander mobielnummer of een ander e-mailadres, dan pas je dat zelf aan. Kindje geboren? Je kunt het zo toevoegen.

Daarmee beschikt iedereen die toegang heeft tot de online BGA-omgeving, altijd een zo actueel mogelijke adressenlijst bij de hand. Het enige wat ieder natuurlijk moet doen, is zijn gegevens bijhouden. Als je de App straks installeert, heb je alle BGA’ers in je broekzak.

Net zoals je op Facebook een heel uitgebreid profiel kunt maken, kan dat ook in de online BGA-omgeving. Zo kun je ook toevoegen wat je trouwdatum is of je doopdatum. Maar je kunt ook de overlijdensdatum van een geliefde delen. Daardoor maak je het voor andere BGA’ers makkelijker om een kaartje te sturen, of een appje.
Als je straks ingelogd bent zal je zien dat je heel veel verschillende informatie kunt delen. Dat hoeft echter niet. Je kunt je ook beperken tot het strikt noodzakelijke. Voel je dus niet verplicht! Bedenk wat jou zou helpen om bij te dragen aan onderlinge verbondenheid. Je gegevens zijn goed beveiligd en ze worden onder geen beding gedeeld met andere organisaties.

We denken dat het altijd beschikbaar hebben van actuele adresgegevens al bijdraagt aan de onderlinge verbondenheid. Het toevoegen van memorabele momenten uit ons leven zal daar ook bij helpen. Maar er is nog iets. Deze omgeving biedt voor alle kringen, groepen, wijken en taakvelden een eigen omgeving. Binnen zo’n groeps-omgeving heb je een gedeeld prikboard (een soort mini-facebook) en een eigen ledenlijst. Zo heb je dus ook altijd bij de hand: wie zitten er op mijn kring of wie wonen er nog meer in mijn wijk.

Omdat je in de app of per e-mail ook notificaties kunt krijgen (hoe vaak kun je zelf instellen), ben je snel op de hoogte van belangrijke veranderingen.

Al met al denken we dat de introductie van de online BGA-omgeving echt een bijdrage kan leveren aan onze onderlinge verbondenheid.

Volgende week staan we stil bij de organisatorische voordelen voor de BGA.

Namens het team dat hieraan werkt,

Rob Bosveld