• Algemene gegevens
  • Farel College
  • Paladijnenweg 101
  • 3813 DC Amersfoort
  • Diensten zondag om 09.15u en 11.15u. Beide diensten hebben een kinderprogramma.

BGA in the cloud

Wolken komen regelmatig voor in de bijbel. Vanaf de aanstaande startzondag (op 8 september) gaat de BGA ook iets doen met wolken. We gaan namelijk ‘de cloud’ in. Natuurlijk heeft de BGA al jaren een website. Het nieuwe is dat we op de startzondag een besloten internet omgeving voor BGA-ers lanceren. In de komende paar weken geven we in een paar berichten toelichting op wat je kunt verwachten.

De basis van de besloten BGA-internet-omgeving is eigenlijk een nieuw ledenadministratie-systeem. Tijdens de zomer hebben we de oude ledenadministratie overgezet naar de nieuwe. Esmiralda Hubert en Linda Lok zijn nu al laaiend enthousiast over het gemak van het nieuwe systeem. Die winst is dus al binnen.Op of vlak na zondag 8 september ontvang je via de e-mail een inlog. Vanaf dat moment kun je de digitale kerkomgeving bereiken via het web (gewoon met een browser), maar er is ook een smartphone App voor op beschikbaar.

Nu kunnen we ons best voorstellen dat sommigen een beetje sceptisch zijn. De opkomst van sociale media en het massale gebruik van smartphones hebben beslist niet altijd zegen gebracht. Begrijpelijk dat je je afvraagt of we dit in de BGA moeten doen of dat je vragen hebt rondom privacy. Daarom willen we benadrukken dat deze online BGA-omgeving niet de vervanging is van wat we ‘in het echte leven’ doen. Integendeel juist. Ons doel is dat de digitale ondersteuning precies dat is: ondersteuning van onze gemeenschap. En ook over de privacy is goed nagedacht. Jij bent als gebruiker straks zelf in staat op te bepalen wat je deelt en met wie je dat deelt.De besloten online BGA-omgeving kent een heel aantal extra functies naast die van ledenadministratie. Het komend jaar gaan we die stap voor stap toevoegen. 

We willen door de introductie van de besloten BGA-omgeving een aantal effecten bereiken: 

  • We hopen dat het tot meer verbondenheid zal leiden.
  • We willen graag dat de planning en coördinatie er makkelijker door worden.
  • We verwachten dat het publiceren van nieuws en het delen van berichten eenvoudiger wordt en laagdrempeliger.
  • We verwachten dat onze gemeenschap er sterker door zal worden en dat we beter zicht krijgen op mensen die uit beeld dreigen te raken.

Dat zijn best een hoop verwachtingen en wensen. In een paar artikelen lichten we de komende paar weken toe waarom we die verwachtingen hebben. Volgende week dus een artikel over hoe de digitale bga-omgeving ‘verbondenheid kan versterken’.

Namens het team dat hieraan werkt,

Rob Bosveld