• Algemene gegevens
  • Farel College
  • Paladijnenweg 101
  • 3813 DC Amersfoort
  • Diensten zondag om 09.15u en 11.15u. Beide diensten hebben een kinderprogramma.

Binnenkort

  • 8 december 2019
    Samenkomst - Peter Groot - kidspraise dienst 1
    9:15u en 11:15u

Initiatieven voor Amersfoort

We geloven dat God ons vraagt om in beweging te komen, om ons te verbinden aan het dagelijkse leven van mensen/medemensen/medeburgers in Amersfoort. Door betrokken te raken bij elkaars leven kunnen we veel meer voor elkaar betekenen.

In de Baptistengemeente Amersfoort zijn een aantal initiatieven waarmee we deze roeping praktisch handen en voeten willen geven. Bijvoorbeeld door zich te richten op hun buren in de wijk of op een specifieke doelgroep in Amersfoort. We zien dat kleine gemeenschappen tot bloei komen die met elkaar, in plaats van naast elkaar, samen optrekken en leven.

Buurtkerk Soesterkwartier

Buurtkerk Soesterkwartier is er van en voor mensen uit het Soesterkwartier. Ons geloof in Jezus geeft ons hoop en dit geloof willen wij praktisch maken in de wijk. Het is mooi om samen met buurtgenoten en organisaties op te trekken in de wijk. We genieten erg van kinderen die de wijk plezier en kleur geven en daarom hebben kinderen een belangrijke plek binnen onze activiteiten.

Wij willen een open familie te zijn in het Soesterkwartier, waar we met vallen en opstaan leren over Gods liefde en waar ieder waardevol is. Wij experimenteren met een buurtkerk die echt ‘Soesterkwartiers’ is en waar iedereen mee kan doen. Jij ook. Van harte welkom dus!

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: soesterkwartier.org of op de facebookpagina.

Buurtkerk De Ontmoeting Randenbroek

Buurtkerk De Ontmoeting bestaat uit een groep van gewone mensen uit de wijk Randenbroek in Amersfoort. Sinds een paar jaar vormen we een gemeenschap waarin we samen leren Jezus te volgen.

We geloven dat God van iedereen houdt. Ook van alle mensen in de wijk Randenbroek. Of je dat zelf nou gelooft of niet. We zijn betrokken op de wijk en trekken graag op met buurtgenoten. Samen willen we Gods liefde laten zien in onze wijk. En iedereen mag met ons meedoen.

Onze bijeenkomsten zijn op de 2e en 4e zondag van de maand. Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: buurtkerkdeontmoeting.nl

De Rustplek

De Rustplek is een netwerk van huizen in Amersfoort waar gasten zich welkom mogen voelen en tot rust kunnen komen. Voor dagen, weken en zelfs maanden. Wij willen de liefde van God laten zien door duurzame relaties aan te gaan met mensen in de hoop dat ze een volgende stap zetten in zelfstandigheid, heling en geestelijke groei.

We zijn:
geborgen: we willen mensen een rustplek in ons huis bieden
ontplooiend: we zijn betrokken bij het ontwikkelproces van onze gasten
delend: we stellen onze aandacht, tijd en een kamer (en maaltijden) ter beschikking

Kijk voor meer informatie en contactgegevens op: derustplek.nl

Presentdag

De jaarlijkse Presentdag van de BGA in samenwerking met Stichting Present is een laagdrempelige manier om iets voor mensen in een kwetsbare situatie in Amersfoort te kunnen betekenen. Bijvoorbeeld eenzamen, zieken, een-ouder-gezinnen of mensen met een beperking.

De missie van Present Nederland is om een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Samen met andere gemeenteleden werk je tijdens de Presentdag één dag(deel) aan een praktische klus, zoals een huis schoonmaken, een tuin opknappen, een uitje voor rolstoelgebruikers mogelijk maken.

Kijk voor meer informatie over Present Nederland op stichtingpresent.nl