• Algemene gegevens
  • Farel College
  • Paladijnenweg 101
  • 3813 DC Amersfoort
  • Diensten zondag om 09.15u en 11.15u. Beide diensten hebben een kinderprogramma.

Binnenkort

  • 8 december 2019
    Samenkomst - Peter Groot - kidspraise dienst 1
    9:15u en 11:15u

Voor tieners en jongeren: Kick Start, TIC en Growing Pains

Wanneer je de leeftijd hebt gekregen om naar de middelbare school te gaan, verandert er veel. Je ontdekt, legt contacten, wordt zelfstandiger en ontwikkelt een eigen smaak. En vooral ook: je ontdekt jezelf. Boeiend, maar soms ook erg spannend. Het is dan belangrijk om leuke contacten te hebben in de kerk en over dingen te kunnen praten die jij interessant vindt. Als tiener word je gezien in de BGA en heb je een eigen inbreng.

De jeugdgroepen zijn een plek waar de tieners zich thuis kunnen voelen, vrienden kunnen maken en ontmoeten en kunnen groeien in geloof en verantwoordelijkheid. Het jeugdwerk richt zich op de persoonlijke geloofsontwikkeling van de jongeren in zijn/haar jeugdgroep, gemeente, gezin en in de maatschappij.

Er zijn drie verschillende jeugdgroepen en verschillende activiteiten.

Groepen

Kickstart

Kickstart is de jongste groep, geschikt voor de tieners van klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Er komen ongeveer 25 tieners naar deze groep. De inhoud van de avond is gevarieerd. De ene avond wordt er bijbelstudie gehouden. Er wordt o.a. gewerkt met de methode van Rock Solid van Youth for Christ. Een andere avond wordt er film gekeken of zijn er sport en spel activiteiten.

Teenagers in Christ

TIC is de middelste groep. Hier komen de tieners van klas 3 en 4 van het voortgezet onderwijs. Per avond komen er ongeveer 20 tieners. In deze groep wordt er gebruik gemaakt van de methode Youth Alpha van Youth for Christ.

Growing Pains

De oudste groep is Growing Pains. Hier komen per avond ongeveer 25 tieners. De leeftijd is vanaf klas 5 van het voortgezet onderwijs. De tieners bereiden zelf de avonden voor met coaching van de jeugdleiders. Ze leren hier bijbelstudie geven en te spreken over onderwerpen waarmee ze zich bezighouden.

Activiteiten

Bijeenkomsten jeugdgroepen

De jeugdgroepen komen één keer in de twee weken samen op een zondagavond in het Kinderbelevingscentrum de Vathorst in Amersfoort.

Teenchurch

Elke laatste zondag van de maand is er Teenchurch, een eigen samenkomst door en voor jongeren. In de tienergroepen is ruimte voor gezelligheid, elkaar leren kennen en praten over God, jezelf en de wereld waarin we leven.

Jeugdweekend

Elk seizoen start met een jeugdweekend met alle jongeren!

Ondersteuning

Y-zone

Gebed is de motor van het jeugdwerk. Y-zone is een groep mensen die de jeugdleiding en jongeren ondersteunt met gebed.

Coördinator Jeugdwerk

Wil je meer weten over het jeugdwerk of wil je betrokken raken als jeugdwerker, Mail dan gerust naar Erwin Agteres, de coördinator jeugdwerk in de BGA.