Beste #naam#,

In deze mail lees je het laatste nieuws uit de BGA, zodat je weer helemaal op de hoogte bent.


  1. Terugblik dienst
  2. Lief en leed
  3. Programma Pasen 2021
  4. Nieuw kwartaalthema: In de mijnen van Romeinen
  5. Podcast
  6. Appgroep voor BGA-singles
  7. Bericht Wim & Grietje den Hartog
  8. Agenda
  9. Jarigen deze week

Terugblik dienst

Zondagmorgen is de dienst voorbereid door de commissie bewust, groen en fair en hebben we met elkaar stil gestaan bij Gods Schepping aan de hand van Mattheüs 6 :19-21 en 24-31. Titus Woltinge nam ons mee in de vraag of we schatten verzamelen of dat we zoeken naar Gods koninkrijk en ecologische gerechtigheid. Zoals de vogels en de veldbloemen in hun element zijn zonder zich zorgen te maken, zo mogen wij ook vrij zijn van zorgen en angst en erop vertrouwen dat God voor ons zorgt als we zijn Koninkrijk zoeken. Hij doet dit aan de hand van drie vragen: 

1. Hoe kan jij je aandacht voor de natuur en zijn schepselen bevorderen?

2. Waar ligt jouw verleiding tot verzamelen van aardse schatten?

3. In hoeverre heb jij ervaring met de eenvoud van geloofsvertrouwen en wat heb je nodig om daarin te groeien?

Misschien mooi om deze vragen nog eens bewust op je in te laten werken als we onderweg gaan naar Pasen deze week.

+ Kijk voor de gebedspunten die via menti zijn gedeeld in de gebedsoproepen groep.
+ Kijk hier de dienst terug
+ Er is nieuw kringmateriaal beschikbaar over ons kwartaalthema zout & licht en daarmee sluiten we ons kwartaalthema af.


 


Lief en leed

Onze lief- en leedberichten zijn (na inlog) te lezen op het besloten gedeelte van onze website. Deze week lees je een bericht over Oeds.


 


Programma Pasen 2021

Goede Vrijdag en Pasen gedenken en vieren we dit jaar rond het thema 'voorbij'. 

Op Goede Vrijdag hebben we een viering in de Heilig Kruiskerk. In stilte loop je voorbij elementen van het paasverhaal. De band speelt rustige muziek, je kunt een vergevings- of gebedspunt bij het kruis achterlaten, mensen van het gebedsteam staan klaar om voor je te bidden en je kunt aan Jezus' tafel het Avondmaal vieren. Een mooie manier om Goede Vrijdag niet zomaar voorbij te laten gaan, maar stil te staan bij het offer dat Jezus bracht voor ons. We werken met tijdsloten, zodat we niet teveel mensen tegelijk in het pand hebben. Meer info + reserveren kan op op deze pagina. Na het reserveren ontvang je een mail met meer informatie (looproutes, coronarichtlijnen). 

Naast deze fysieke viering, zullen we op Goede Vrijdag ook een overdenking van André Huiting online beschikbaar maken. De overdenking vormt een mooie voorbereiding op de Avondmaalsviering.

Paasmorgen vieren we dat vrijdag voorbij is! Peter Kruijt zal spreken in een 'gewone' livestreamdienst die te bekijken is via onze livestreampagina. 


 


Nieuw kwartaalthema: In de mijnen van Romeinen

Afgelopen kwartaal zijn we bezig geweest met de Bergrede in het thema 'zout en licht'. Het was goed om wat langer stil te staan bij zo'n prachtig gedeelte in de Bijbel. Voor het tweede kwartaal staat de brief van Paulus aan de Romeinen centraal in het thema 'In de mijnen van Romeinen'. Tien zondagse preken, bijbehorend kringmateriaal, een dagelijkse podcast en een twee wekelijkse verdiepingscursus geven jou de kans om je helemaal onder te dompelen in de Romeinenbrief. In het onderwijsplan kun je lezen waarom we dit thema gaan behandelen en wanneer wat aan bod komt. We gaan mijnen in Romeinen!


Podcast

Vanaf zondag 11 april zal er elke doordeweekse dag een podcast online komen waarin Peter een stukje voorleest uit de Romeinenbrief en hier een korte meditatie bij geeft. Als je alle afleveringen geluisterd hebt dan heb je tegen het einde van het tweede kwartaal de hele Romeinenbrief gehoord. We hopen dat de hele gemeente gaat luisteren naar de BGA "In de mijnen van Romeinen" podcast!
Je kunt de podcast beluisteren op onze website of je abonneren via apple of spotify. Kijk op de preekpagina van onze website, de proloog staat al online!

Podcast als nieuwsbrief

Wil je de podcast liever (of ook) als tekst lezen? Dat kan! Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief en ontvangt iedere doordeweekse dag een mail met de leesversie van de podcast. Je kunt je aanmelden via deze pagina (let op: selecteer de juiste nieuwsbrief: in de mijnen van Romeinen). 

 


 


Appgroep voor BGA-singles

Beste BGAers, er zijn verschillende mensen die aangegeven hebben behoefte te hebben aan meer contact onder alleenstaanden in de BGA. Er is een idee ontstaan om hiervoor een appgroep op te richten, waarin activiteiten en overige informatie uitgewisseld kan worden, zoals bijvoorbeeld samen lopen of samen eten. Als er mensen zijn die hier aan mee willen doen dan kan je je opgeven bij Linda Rook (lindaypey@gmail.com/ 06-24434397). Zij voegt jullie dan toe aan deze whatsapp groep. 


 


Bericht Wim & Grietje den Hartog

Beste broeders en zusters van de BGA,

Na bijna 8 jaar gaan we per 1 mei afscheid nemen van de BGA. Niet dat we jullie, of de gemeente, niet waarderen, of omdat we Amersfoort gaan verlaten, maar omdat we als voorgangersechtpaar gaan dienen in Pinkstergemeente Immanuel in Liendert, Amersfoort.

Na onze terugkeer naar Nederland vanuit het Midden Oosten in 2013 zijn we na een korte omzwerving warm ontvangen in de BGA. In het Midden Oosten werkten we met zendingsorganisatie Operatie Mobilisatie en waren uitgezonden door de Volle Evangelie Gemeente De Morgenster in Urk. Een overstap van Baptistengemeente naar een Pinkstergemeente is voor ons dan ook geen grote stap.

Vorig jaar februari zijn we op bezoek geweest bij Immanuel. We werden daarna uitgenodigd te vertellen over het werk in het Midden Oosten op een maandelijks bijeenkomst. In die bijeenkomst in september vorig jaar vertelde ik over mijn roeping voor zending en dat was eigenlijk het moment dat God me duidelijk maakte dat ik terug moet gaan naar mijn oorspronkelijke roeping. De PGI is daarvoor een mooie gemeente omdat ze veel activiteiten hebben die gericht zijn op praktisch getuigen in Liendert en omliggende wijken in Amersfoort.

In januari zijn we na een gesprek met het bestuur voorgedragen als voorgangersechtpaar. In februari is er een kennismakingsavond geweest, en op 22 maart heeft de gemeente op een ledenvergadering het besluit genomen ons aan te stellen als voorgangersechtpaar per 1 mei 2021.

Dat wil zeggen dat we ons lidmaatschap van de BGA per 30 april 2021 opzeggen. We zijn de BGA veel dank verschuldigd voor de manier waarop jullie ons hebben verwelkomt en deel gemaakt hebben van de gemeente. We hopen jullie natuurlijk nog wel eens tegen te komen en onze paden zullen elkaar nog wel eens kruisen.

Peter Kruijt was één van de eersten die we verteld hebben van onze plannen. Hij heeft ons toen gelijk voorzien van een aantal goede adviezen! We hopen dat de band en relatie met de BGA als zuster gemeente en Peter als collega voorganger mag groeien en dat we met elkaar iets kunnen betekenen voor Amersfoort.

We willen jullie allen dan ook van harte Gods zegen toebidden.

Wim en Grietje den Hartog


 


Agenda

Komende vrijdag zetten we een overdenking van André Huiting op onze livestreampagina. Zondag kun je daar onze Eerste Paasdag dienst volgen.
 

Hieronder de aankomende activiteiten, klik op het evenement voor meer informatie.

30-03-2021 Alpha cursus - avond 3
01-04-2021 BGA Meet & Eat
02-04-2021 Dienst - Goede Vrijdag
04-04-2021 Dienst - Eerste Paasdag (via livestream)
BGA Bijbelstudie Online

Ga naar de volledige agenda


 


Jarigen deze week

Al deze mensen zijn jarig de komende week! Als je op zijn/haar naam drukt, kun je meteen een bericht sturen en/of vind je het adres om een kaartje te sturen!
Zie je trouwens hoe leuk het is als je een foto van de jarige ziet? Voeg jouw foto (of die van je kind) vandaag nog toe via je online profiel!

Mats Hartholt
29-03-2021
Oduma Daniels
29-03-2021
Stefan Burggraaf
30-03-2021
Mauris Lammers
30-03-2021
Roan Haak
30-03-2021
Ad Zoet
31-03-2021
Cees Ligthart
31-03-2021
Auke Bartelink
01-04-2021
Jeroen Loman
01-04-2021
Matthijs Stemmer
02-04-2021
Salomé Verweij
02-04-2021
Timo van den Bunt
03-04-2021
Elly van der Veen-Koerts
03-04-2021
Tobias van der Haar
03-04-2021
Arthur van Rossum
04-04-2021
Marianne Voost-de Rover
04-04-2021
Cees AlderseBaas
04-04-2021
Rini van Pelt-Behrens
04-04-2021
Joy Blok
05-04-2021
Douwe Schaaf
05-04-2021
Erik Wesselink
05-04-2021

Kijk voor het complete overzicht van de jarigen én alle jubilea op het gemeenteprikbord.


Goede week gewenst!

Hartelijke groet,
Linda Lok