Verbonden zijn voor jezelf en voor de ander. Juist nu.
 
Beste BGA'er,

Verbonden zijn, is belangrijker dan ooit. Maar ook moeilijker dan ooit. Afstand houden is immers het devies. Gelukkig dat we tegenwoordig wel allerlei digitale manieren hebben om verbonden te zijn. Help jij mee om gemeente te zijn ook in deze digitale wereld? Hieronder lees je wat jij kan doen om verbonden te zijn én dus ook om zélf beschikbaar te zijn voor anderen: 

Nieuwsbrief

Zorg dat je de nieuwsbrief ontvangt. Schrijf je hier in voor de weekmailnieuwsbrief, zodat je weet wat er in de gemeente gebeurt (verderop in dit bericht lees je hoe je dit doet). 

Bemoedig anderen en ontvang zelf.

Stuur een kaartje. Of bel iemand op. Met de gemeente-app  (zie hieronder) heb je van alle BGA'ers een adres. Zo kun je gemakkelijk anderen een kaartje sturen. Of ze even bellen. Sta je er zelf nog niet goed in? Vul dan je gegevens aan. Zo geef je anderen ook de kans om jou te bemoedigen. 

BGA Intranet 

Speciaal voor mensen die zich betrokken voelen bij de BGA, hebben we een besloten intranet. (Ben je je inloggegevens kwijt? Mail naar: officemanager@baptisten-amersfoort.nl). Wat kun je op het intranet gedeelte doen?

Prikbord
Op het  gemeenteprikbord, vind je belangrijke berichten. Stel je het voor als een echt prikbord die je aan de muur ziet hangen zodra je de BGA binnenstapt. Zo blijf je op de hoogte van de wijzigingen in de diensten, zie je aankondigingen voor gemeente activiteiten en allerlei andere actualiteiten.

Verbonden in kleine online groepen
Op de afbeelding hierboven zie je het al: de knop groepen. Wanneer je hier op klikt kom je in de groepen waarvan je lid kunt worden. Dat zijn op dit moment drie groepen:

  1. De groep gebedsoproepen. Hier kun je een bericht op het prikbord plaatsen wanneer iemand uit je omgeving, of misschien jijzelf wel, gebed goed kan gebruiken. Schroom niet om hier gebruik van te maken, dit is gemeente zijn! Ook kun je deze groep gebruiken om te laten weten dat je meeleeft, dat je meebidt. Een mooie manier om betrokken te zijn.
  2. Dan is er ook de groep kerk-zijn tijdens coronavirus. Deze groep is er speciaal voor deze roerige tijd. In deze groep worden tips uitgewisseld rondom kinderwerkmateriaal, je leest over alternatieven voor de diensten, er is een groepje ontstaan dat contact opneemt met mensen die zich eenzaam of angstig voelen. Misschien zit er een intiatief bij waarbij jij kunt aanhaken of heb je zelf een goed idee waarmee je anderen inspireert?!
  3. De laatste groep is vraag & aanbod, dit is een praktische groep, een soort marktplaats. Dus heb je nog een stoel in je woonkamer die je voor een klein prijsje kwijt wilt, of zoek je hulp bij het ophangen van een schilderij, het snoeien van je heg? Deel het in deze groep.

Misschien heb je zelf nog een goed idee voor een groep, laat het aan mij weten, dan maak ik hem aan.

Jouw persoonlijke groepen
Onder mijn groepen zie je de groepen waar je al deel van bent, zoals je wijk. Je kunt binnen deze groep met je wijk communiceren, misschien heb je een kleinschalig initiatief dat je wilt delen, kun je afspreken welke oudere je met elkaar kunt bezoeken. Ook kun je natuurlijk elkaar op de hoogte stellen van wijk/kringactiviteiten. Naast je wijk, zie je de groep BGA-documenten (voorheen leden, VB & geinteresseerden). Deze groep wordt vooral gebruikt voor het delen van documenten die alle BGA'ers van belang zijn. Je vindt hier bijvoorbeeld het verslag van de afgelopen algemene ledenvergadering, waarin je Barts voorstel kunt lezen om de vrijwillige bijdrage te verhogen en wat er besproken is over alternatieven voor de dubbele diensten. 

Notificaties en nieuwsbrief
Wanneer je de notificaties en het ontvangen van de nieuwsbrief wilt instellen doe je het volgende:
Klik rechtsboven op je naam > mijn profiel > klik op het tandwiel naast je naam (mijn instellingen). Vervolgens kun je onder contactgegevens aanvinken dat je de nieuwsbrief wilt ontvangen en onder notificaties kun je je voorkeuren voor meldingen aangeven. Je ontvangt deze meldingen in je mailbox wanneer er iets op het prikbord is geplaatst, of binnen een groep waar je lid van bent. 

App

Download dOmslagafbeeldinge app mijn gemeente, dan heb je de verschillende groepen in je broekzak en kun je de prikborden van je groepen bekijken. Je krijgt een notificatie wanneer er een bericht geplaatst is, en je kunt direct een andere BGA'er bellen of een bericht sturen. Dit maakt het contact leggen in deze tijd wel heel gemakkelijk. De app heeft nog een hoop meer mogelijkheden, maar daarvoor daag ik je uit om ze zelf te gaan ontdekken (je vindt de App zowel in de Apple store als in de Android App Store).

 

In het kort een aantal mooie mogelijkheden die Mijn BGA biedt. Hoe meer mensen er gebruik van maken, hoe krachtiger het kan werken!

Mocht je vragen hebben, laat het me gerust weten.

Hartelijke groet,

Linda Lok
Officemanager Baptistengemeente Amersfoort
officemanager@baptisten-amersfoort.nl